نرگس

نرگس

یاداشت ها و نوشته های محمد ناطقی
نرگس

نرگس

یاداشت ها و نوشته های محمد ناطقی

خانم کهر: عمق استراتژیک در افغانستان با نظامی گیری وجنگ فرسایشی

خانم کهر: عمق استراتژیک در افغانستان با نظامی گیری وجنگ فرسایشی بدست نمی آید

 

 

 

 

 

 

خانم حنا ربانی کهر وزیرخارجه پاکستان دریک اظهار نظری گفته است که عمق استراتراژیک درافغانستا با نظامی گری ویا جنگ فرسایشی ونیابتی حاصل نمی شود این سخن خیلی جالب است.

 وی وزیرخارجه ای است که ثابت ساخته با شجاعت وصراحتی بشتری حرف می زند این بانوی جوان وزیبایی پاکستانی که وزیرخارجه این کشوراست درباره ای افغانستان با دقت ووسواسی بشتری سخن می زند وی درمورد اظهارات رییس جمهورکرزی نیز با صراحت توام با عصبا نیت حرف زد که این خواست افغانستان ازما که طالبان رابرای مذاکره حاضر نماییم، یک خواست احمقانه است ما ملا عمر نداریم که وی را برای مذاکره آماده نماییم. خانم کهر درادامه اظهارنظرهایش درمورد افغانستان دراین بخش ازصحبتهای خود نیز  اشاره داشت وگفت افغانستان ازما نقش حمایتی درصلح افغانستان را می خواهد درحالیکه پاکستان معتقد به نقش حمایتی در مسایل افغانستان نیست وگفت : افغانستان نقش حمایتی پاکستان را درنظر دارد. پاکستان به نقش رهبری درصلح افغانستان معتقد است.

 

این سخن حنا ربانی کهر خیلی مبهم وچند پهلو بیان شده است بنظرمی رسد منظورکهراین است که افغانستان برداشت درستی ازنقش پاکستان ندارد نقش حمایتی معنی  اش این است که پاکستان حامی طالبان است وازطالبان حمایت می کند وازپاکستان می خواهد که طالبان را برای صلح حاضر نماید این نوع تلقی ودرک ازپاکستان درست نیست پاکستان حامی طالبان نیست ونه می تواند آنها را درپای میز مذا کره حاضرنماید ملا عمری پاکستان ندارد که اورا درمیزگفتگو حاضر نماید.

خانم کهرمی گوید پاکستان نقشش درمورد صلح افغانستان رهبری وهدایت صلح باید با شد مقامات پاکستان همیشه به این نکته اشاره داشته است که پاکستان جزازراه حل افغانستان شمرده می شود این جزئیت را با رهبری می تواند نشان دهد این ادعای پاکستان که جز راه حل بحران افغانستان است و دررهبری صلح با ید شرکت داشته باشد ادعای بزرگی است وگفته های خانم کهر نشان می دهد که درمورد افغانستان جایگاه وموقعیت پاکستان تعریف شده است پاکستان جزء ازراه حل افغانستان درنقش رهبری است ونه صرف درنقش حامی طالبان که آنهارا درمیزگفتگوهای صلح آماده نماید. خانم کهر دراظهارا ت خود به مساله ای دیگری نیزاشاره داشت وگفت رسید به عمق استراتژیک درافغانستان که خیلی زیاد درموردآن سخن گفته می شود وپاکستان را همیشه متهم می کند که عمق استراتژیک درافغانستان می خواهد وی گفته است که رسیدن به عمق استراتژیک درافغانستان  ازطریق نظامی گری وجنگهای فرسایشی ونیابتی امکان ندارد پاکستان اگربه عمق استراتژیک درافغانستان دست یابداین راه باید ازراه ها ایجاد ثبات وامنیت درافغانستان جستجو شود. خانم کهر می گوید: راه رسیدن به عمق استراتژیک درافغانستان با نظامی گری وجنگ فرسایشی ممکن نیست.

 ازسخنان کهر این گونه استنباط می شود که رسیدن به عمق استراتژیک را درافغانستان مردود نمی داند خانم کهراین مساله را دراین گفتگو رد نکرده است وی می گوید راه رسیدن به این هدف که مطرح می کند ادامه جنگ درافغانستان نیست با نظامی گری وجنگ فرسایشی ما نمی توانیم به این هدف برسیم راه رسیدن به این هدف ازطریق ثبات وایجاد امنیت درافغانستان است.خانم کهر این نتیجه را می گیرد که پاکستان دنبال جنگ درافغانستان نیست ومی خواهد درافغانستان صلح ثبات برقرارشود وی این مساله را دریک کنفرنس خبر ی بیان کرد ودر روزنامه های پاکستان به این پرداخته شد. مساله ایکه قابل توجه است این است که خانم کهرمی خواهد نشان دهد که پاکستان طرف دارصلح است اما نگاه طمع وهوس انگیزپاکستان را درداشتن حیات خلوت درافغا نستان رد نمی کند. نمی دانم این سخن را ایشان بااین  صراحت چطورگفته است این اظهارات ناشی ازدومساله می تواند با شد یکی اینکه وی جوان وپرانرژی است حرفهای ناگفته ونا نوشته ای پاکستان را درمورد افغانستان با این شفافیت می گوید: راه رسید به عمق استراتژیک جنگ فرسایشی ونظامی گیری نیست راه رسیدن ازطریق ثبات وامنیت درافغانستان است. درگذشته هیچ مقام سیاسی پاکستان این چنین حرف را نگفته است که اشاره به داشتن عمق استراتژیک درافغانستان داشته با شد.درگذشته ما همیشه این حرف را  می شنیدیم که پاکستان هرگزدنبال مسایلی ازاین قبیل نیست وازهیچ راهی نه جنگ ونه صلح وثبات به هدف عمق استراتژیک اشاره نداشته است.خانم کهربه عمق استراتژیک اشاره کرد.عمق استراتژیک وراه رسیدن به آنرا نیزگفته است.

مساله دوم دراین گفته ها می تواند این باشد که ایشان باصراحت وشجاعت منویات پاکستان را بیان می کند وهیچ باکی ازمساله ندارد چون با داشتن طالبان  هیچ باختی را درمساله افغانستان نمی بیند وبی با کانه می گوید افغانستان مطالبات خود را شفاف بیان نماید ازپاکستان نخواهد که طالبان را برای مذاکره حاضرنماید چون ما ملا عمر نداریم تکیه به این خواسته، احمقانه است ما نمی خواهیم ازطریق جنگ به اهداف استراتژیک خود دست یابیم عمق استراتژیک با ادامه جنگ فرسایشی درافغانستان میسر نیست با صلح وثبات درافغانستان می خواهیم اهداف خود را دنبا ل نماییم. اینگونه اظهارات جسورانه وشفاف ناشی از احساس غروردرجنگ افغانستان باید با شد پاکستان دراین جنگ خودرا پیروزمی داند. چنانچه ایمن الظوارهری درپیام بیست دقیق ای خود پیروزی شان را اعلا م داشته است. ظواهری خروج آمریکاییها وغربیها را نشانه شکست شان درجنگ افغانستان خوانده است. کاهش بیش ازچهارصد میلیارد دالر، دربودجه نظامی آمریکارا نیزدلیل شکست آمریکا درسطح جهان دانسته است ظواهری درپیام صوتی خود گفته است:آمریکا ازافغانستان وعراق خارج شده ومی شود این هم دلیلی واضحی برشکست آمریکا درمنطقه وجهان است وی این شکستهارا به هواداران خود تبریک گفته است ظواهری به گفتگوهای صلح طالبان نیزاشاره کرده وگفته است این هم از نشانه درماندگی وشکست آمریکا می باشد.

 پاکستان این ابزارنیرومند را دراختیارخود دارد این گفته ای جنرال بازنشسته ای پاکستانی رانه باید فراموش کرد خبرگزاری رویتر می گوید: وی درحالیکه گلاس شراب خودرا دریک مهمانی سفارتخانه ای غربی سرمی کشید گفت ما برای حفظ  منافع خود پول نداریم ولی تازمانیکه این دیوانه ها (طالبان) راداریم نگران منافع خود درافعانستان ومنطقه نستیم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد